skip to Main Content

FNV MOOI

EVENEMENTEN

Lobby FNV MOOI op Prinsjesdag 2018

Zoals elk jaar was het op de derde dinsdag van september Prinsjesdag! Een belangrijke dag voor ons allemaal, want wat zal het regeringsbeleid voor aankomend jaar worden en wat betekent dat voor jou? Als vakorganisatie komt FNV MOOI op voor jouw belangen als het gaat over je opleiding, werk en inkomen, daarom waren wij ook deze dag erbij in Den Haag.

Tweede Kamerleden excellent verzorgd en gekapt door studenten
FNV MOOI was er in de ochtend bij toen talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten het haar en make-up mochten verzorgen van een aantal Tweede Kamerleden bij Aveda The Hague. Met dit Prinsjesdagevent laten MBO-studenten hun skills en de waarde van het MBO voor Nederland zien. Om te benadrukken dat het kappersvak niet uit een boekje kan worden geleerd, heeft FNV MOOI samen met sociale partners de aanwezige Tweede Kamerleden om aandacht gevraagd voor een paar zaken waar wij het niet mee eens zijn, zoals minder praktijkuren in het onderwijs, het verdwijnen van de BBL-opleiding en het gerommel aan de subsidieregeling praktijkleren.

O & O Fonds voor de ZZP’er: ludieke actie FNV MOOI voor zelfstandigen
Naast aandacht voor de studenten vroegen wij ook aandacht voor belangrijke kwesties als het lage BTW-tarief, de zelfstandigenaftrek, de plannen voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers, de pensioenen in deze branche en behoud van de BBL opleiding. Daarbij kregen alle aanwezige kamerleden dit jaar van FNV MOOI een uniek cadeau om aandacht te vragen voor het ontbreken van een O&O fonds voor zelfstandigen en de noodzaak hiervan.

Het Prinsjesdagevent werd georganiseerd door FNV MOOI, Lifestyle Salon The Hague, de ANKO, CNV Vakmensen, de MBO Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WorldSkills Netherlands.

Kijk ook op Facebook- en Twitter voor het laatste nieuws en een uitgebreid fotoverslag.

Potjes met gebakken cao lucht uitgedeeld op presentatie De Nederlandse Haarlijn

Recept voor gebakken (cao) lucht: goedkoop, maar niet snel!

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Haarlijn op 24 september (zie pagina 12 van deze MOOI Lijfstijl) had FNV MOOI ook een ludieke actie rondom de perikelen van de kappers cao. Zoals bekend, is er veel te doen over de cao die door FNV MOOI niet is getekend. We hebben uitgelegd wat wij van de nieuwe cao vinden “gebakken lucht” en wat onze bezwaren zijn. Houd voor de laatste stand van zaken onze website in de gaten. Inmiddels is bekend dat de minister deze cao niet algemeenverbindend zal verklaren.

Er waren ook werkgevers die onze actie ondersteunden. Hierbij het hele personeel van Hair & make-up Caro-line uit Franeker op de foto met onze potjes “gebakken lucht.”

Bruisende beautybranche op het Beauty Trade Festival

Het Beauty Trade Festival waar je als lid van FNV MOOI met korting naartoe kon op 15,16 en 17 september, kende een bruisende tweede editie. Het speciale festivalthema kwam nog meer tot zijn recht met vrolijke kleuren, feestelijke festivalstands en verschillende vormen van entertainment.

Back To Top