skip to Main Content

FNV MOOI

De AVG

voor beauty professionals

 

Veel beauty professionals denken met buikpijn aan de AVG. Want, wat een gedoe en waar moet je beginnen? FNV MOOI ontwikkelde een brochure over de toepassing van de AVG, speciaal voor jou!

Presentatie FNV MOOIDag
Op de FNV MOOIDag gaf Edward Lich een presentatie over de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Edward is partner bij HarveyBloom, een adviespraktijk en advocatenkantoor gericht op juridische, financiële, fiscale en marketing vraagstukken van ondernemers. Hij werkt als interim voor grote bedrijven en komt regelmatig in aanraking met kleine zelfstandigen, die niet exact weten hoe ze deze nieuwe wet kunnen toepassen in hun bedrijf. Ook werkt hij al vele jaren samen met FNV MOOI.

Veelgestelde vragen over de AVG

  • Wat zijn persoonsgegevens?
  • Hoe zit dat met het verwerken van data?
  • Hoe pas je de AVG toe in de dagelijkse praktijk?
  • Hoe zit het met het verwerkingsregister en de verwerkersovereenkomst?
  • Mag ik nog wel aan marketing doen?
  • Wie is die functionaris gegevensbescherming?

Maak je niet te druk!
Edward: “Wij krijgen nog steeds veel vragen over de AVG, ook al is deze al sinds 25 mei van kracht. Mijn advies: maak je niet te druk! Veel mensen schrikken van de boetebedragen. Echter veel verplichtingen bestonden ook al onder de voorloper van de AVG, de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Voldeed je toen niet, dan doe je dat nu zeker niet.”

“Veel verplichtingen bestonden al onder de voorloper van de AVG, de Wbp”

Angst
“Veel juristen grossieren in angst! Natuurlijk moet je de AVG serieus nemen. Bedenk echter wel dat deze wet niet is geschreven voor kleine zelfstandigen in de uiterlijke verzorgingsbranche. Gebruik je gezonde verstand: laat papieren niet rondslingeren, berg persoonlijke gegevens van klanten afgesloten op, zorg voor een goede beveiliging van je PC en systemen, verzamel zo min mogelijk persoonlijke gegevens en bewaar vooral niet wat je niet nodig hebt.”

Meer weten?
De brochure hierover verschijnt binnenkort en is voor jou als lid van FNV MOOI gratis. Stuur een e-mail naar info@fnvmooi.nl als je hem wilt ontvangen.

Back To Top