skip to Main Content

FNV MOOI

Dark skin
Visagie

 

Make-up voor de donkere huid is voor veel MUA’s een uitdaging. De donkere huid heeft meer verschillende pigmenten en vaak meer kleurverschillen dan de blanke huid. MUAH Juliëtte den Ouden geeft je tips voor dark skin visagie.

Foundation
Juliëtte: “Voorkom een donker gezicht op een lichter lichaam door een te donkere foundation te gebruiken. Bij weinig kleurverschil neem je altijd de lichtste kleurtoon als uitgangspunt. Bij een groter kleurverschil meng je de lichtere kleur met een donkerdere tint om de huid te egaliseren. Een te koele, te lichte of te roze foundation maakt de huid mat en grauw.”

Do’s en don’ts

  • Stem de make-up af op drie elementen: botstructuur, kleurtoon en lippen.
  • Gebruik geen roze of te koele kleuren, want die maken de huid grauw.
  • Meng koele tinten met warme tinten voor een mooi effect.
  • Gebruik natuurlijke tinten met een mooie glow op de ogen. Kies één warme tint (geen heel palet) die in harmonie is met de huidskleur, zoals koraal, mahonie, bordeaux of bruin.
  • Voorkom een kermisattractie: gebruik niet alle kleuren van de regenboog!
  • Ga voor een warme kleur blush en gebruik eventueel een highlighter met een warme ondertoon.

Lippen
Juliëtte: “Vermijd gloss en felle kleuren op grote lippen, want die maken nog groter. Gebruik liever een matte lipstick in een warme nudetint zoals donker perzik of kies voor warm mahonie. Laat ook hier roze staan, want roze of lichtroze bij een donkere huid is niet mooi. Bij de donkere huid kan de onderlip lichter zijn dan de bovenlip. Houd hier rekening mee door kleuren te mengen, zodat het een geheel wordt.”

Credits:
Foto’s met witte streep:
Fotograaf: Michelle van Dijk
Retouch: Zilla van der Born
Model: Dabaraci
MUAH: Juliette den Ouden
Overige foto’s:
Fotograaf: Richard Monsieurs
Model: Ovo Drenth
MUAH: Juliette den Ouden

MOOI Academie
Wil jij leren hoe je de donkere huid het beste opmaakt? Schrijf je in voor de training door MUAH Juliëtte den Ouden aan de MOOI Academie!

www.fnvmooi.nl/mooi-academie

Back To Top