skip to Main Content

FNV MOOI

ZOMERTRENDS

voor nagels en wimpers

 

Sudha Nanhoe

Nagel- en wimperstyliste Sudha Nanhoe is een opvallende verschijning met haar altijd rode lippen en rode nagels. Ze is in dienst bij een nagelstudio en werkt als ZZP’er. Daarnaast is ze ook docent in beide vakgebieden, onder meer bij BiBi’s Beauty & Supplies in Roosendaal. Wat zijn volgens Sudha de nagel- en wimpertrends voor deze zomer?

Van passie tot beroep
Sudha heeft altijd een passie gehad voor uiterlijke verzorging. Haar, nagels, make-up: van kleins af aan was ze ermee bezig. Sudha: “Met mijn moeder hadden we de zondagen omgedoopt tot nagellakdag. We lakten onze nagels zodat we klaar waren voor een nieuwe week, letterlijk en figuurlijk. Tot 2010 bleef mijn passie vooral hobbymatig. Na mijn studie heb ik diverse kantoorbanen gehad. In 2009 op het strand in Curaçao ontstond het idee om mezelf om te scholen tot nagelstyliste. Ik was het geswitch met banen beu en wilde iets gaan doen wat ik écht leuk vind.”

“Zorg ervoor dat je zelf ontspannen zit: schouders omlaag en naar achteren.”

Tips voor collega-nagelstylisten

 • Let op je zithouding: in een hoek van 90 graden met beide voeten op de grond.
 • Investeer in een goede stoel waarbij de hoogte en de rugleuning verstelbaar zijn. Bij een goede hoogte rusten je ellebogen op tafel.
 • Zorg ervoor dat je klant ontspant, zodat je niet aan de arm en vingers hoeft te trekken om erbij te kunnen. Op de lange termijn levert dat problemen op!
 • Door gebruik te maken van een kussentje onder de hand van de klant, hoef je niet onnodig te bukken en omlaag te kijken.
 • Zorg ervoor dat je zelf ontspannen zit: schouders omlaag en naar achteren.

Talent
Nadat Sudha haar allround nagelstylingopleiding acryl en gel had afgerond, wilde ze voor zichzelf beginnen. Ze had nog steeds goed contact met haar docenten en die wezen haar erop dat dat waarschijnlijk een pittige uitdaging zou worden vanwege de crisis. Haar talent was niet onopgemerkt gebleven; ze kon in dienst komen bij de nagelstudio van een van haar docenten.

Sinds 2012 werkt ze in de nagelstudio, heeft ze zich verder ontwikkeld door het volgen van allerlei trainingen en is ze aan de slag gegaan als ZZP’er. In 2017 haalde Sudha haar docentenpapieren en geeft ze les als nageldocente. Sinds 2018 is Sudha eveneens wimperstyliste en inmiddels heeft ze ook op dat gebied haar docentenpapieren behaald en geeft ze les.

Zomertrends voor de nagels

 • Pasteltinten: geel, roze, groen, blauw, paars et cetera. Wissel verschillende kleuren af of kies voor één kleur op alle nagels.
 • Nudetinten.
 • Dierenprints: vooral tijgerprintjes doen het goed, maar ook andere dierenprints komen voorbij. Denk aan zebra, panter en luipaard. Gebruik bijvoorbeeld een stempel om de print op de nagel te zetten en kleur de print vervolgens verder in met je penseel.
 • Wil je klant geen tien nagels met print, kies dan voor een eyecatcher op de ringvinger, wijsvinger of duim.
 • Neonkleuren.
 • Ombres en fadings.
 • Nail art zoals rozen en krullen.
 • Mermaid Sugars: zet de sugar in de laklaag voor een glittereffect of in de toplaag voor een reliëfeffect.
 • Praktische korte ronde of amandelvormen

Zomertrends voor de wimpers
Sudha: “Net als de nageltrends zijn de trends voor wimpers erg persoonlijk. Er zijn verschillende opties om de wimpers volume of lengte te geven. Heeft de klant volle wimpers van zichzelf, dan kun je de wimpers een mooie krul geven met een Lash Lift. De krul blijft ongeveer zes tot acht weken zitten, waarna je de nabehandeling doet. De gekrulde wimpers kun je eventueel voorzien van een wimperverf om ze te definiëren. Heeft de klant weinig of hele korte wimpers, dan adviseer ik meestal de one-by-one-techniek, waarbij je één-voor-één de wimpers in een langere maat aanbrengt.

“Net als de nageltrends zijn de trends voor wimpers erg persoonlijk.”

Voor

Tip voor wimperverlenging
Sudha: “Bekijk de huidige maat van de wimpers. Kies een maximale verlenging van twee millimeter voor een natuurlijk effect.”

Deze behandeling geeft zowel verlenging als volume. Voor nog meer volume is er de Russian Volume-behandeling. Met deze behandeling breng je nog meer wimperhaartjes aan voor een spectaculair 3D- of zelfs 4D-effect. Bij de one-by-one en de Russian Volume behandel je na twee tot drie weken na, afhankelijk van de natuurlijke groei van de wimpers.”

Na

Back To Top