skip to Main Content

FNV MOOI

Voordeelpartners

Visavi +
Pivot Point

 

Als lid van FNV MOOI geniet je van mooie voordelen en kortingen bij diverse organisaties, onze voordeelpartners. Hieronder een overzicht van alle partners in het FNV MOOI Voordeelprogramma. Meer informatie vind je op fnvmooivoordeel.nl

Visavi

Visavi biedt vernieuwde leermethode voor schoonheidsspecialisten

Na zes jaar vernieuwt Visavi haar leermethode voor schoonheids­specialisten. Het vernieuwde Beauty Level leert aankomende talenten alles wat zij moeten weten en speelt in op de wensen van leerlingen en docenten. Als lid van FNV MOOI krijg jij korting op alle leermethoden bij Visavi!

Visavi
Visavi is ontwikkelaar en uitgever van opleidingsproducten voor kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en visagisten. Daarnaast ontwikkelt en faciliteert zij kappersexamens namens de Sociale Partners Kappers (ANKO, FNV MOOI en CNV Vakmensen). Visavi biedt tevens examens aan voor de (allround) schoonheidsspecialist.

Beauty Level
Janneke van Santen, directeur Visavi: “De vernieuwde leermethode is een mix van boeken en online boxen die elkaar aanvullen en die het leereffect versterken. De geüpdatet Beauty Level is ontstaan in samenspraak met docenten, leerlingen en professionals uit het vak. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de online leeromgeving en de boeken te ontwikkelen. In het schooljaar van 2019-2010 lanceren we de eerste titel van Beauty Level: Het menselijk lichaam.”

Hair Level
Visavi ontwikkelt ook leer­middelen voor kappers. Naast een complete leer­methode van Kapper tot Salonmanager, heeft zij boeken en een digitale leeromgeving voor Barbier, Black & Mixed hair en Haarwerken.

Lezen, oefenen en doen!
Janneke: “Elke leerlijn bestaat uit online boxen, boeken en opdrachten, ingedeeld op onderwerp en drie leeractiviteiten: lezen, oefenen en doen.”

  1. Lezen: Je leest de theorie in het theorieboek en checkt vervolgens of je alles begrijpt door werkvormen te maken, zoals een kennisquiz, samenvatting of stelling.
  2. Oefenen: De theorie wordt aan de praktijk gekoppeld en je oefent met de lesstof met interactieve werkvormen. Klik bijvoorbeeld aan waar bepaalde spieren en botten zitten.
  3. Doen: De laatste stap is het trainen van de vaktechnieken in de praktijk, waarbij je direct feedback krijgt van de praktijkbegeleider.

Korting speciaal voor FNV MOOI-leden
Visavi is voordeelpartner van FNV MOOI. Als lid van FNV MOOI krijg jij daarom korting op de leermiddelen voor kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en visagisten van Visavi. Er zijn complete starterssets met theorie- en praktijkboeken en een online licentie voor toegang tot de leeromgeving, maar de modules zijn ook los verkrijgbaar. Jij kiest dus hoe en wat je wilt leren!

Kijk voor meer informatie en de mogelijk­heden op www.fnvmooivoordeel.nl en www.visavi.nl.

Credits: Visavi

Pivot Point

Pivot Point laat kappers uitgroeien tot kunstenaars

Het internationale familiebedrijf Pivot Point gelooft in de kracht van educatie voor kappers. Het bedrijf heeft als doel de beste opleidingen binnen de kapperswereld aan te bieden, zodat kappers zich kunnen ontwikkelen tot vakmensen. Als lid van FNV MOOI krijg jij korting op opleidingen en aankopen via de webshop.

Familiebedrijf
Mede-eigenaar Peggy Passage: “Pivot Point is een familiebedrijf en daar zijn we trots op. Mijn oom Leo Passage heeft het bedrijf ruim 50 jaar geleden opgericht. Hij heeft ondertussen het stokje doorgegeven aan mijn neef, Robert Passage. Robert runt het bedrijf in Chicago, ik ben verantwoordelijk voor de Benelux.”

Empower true education
Peggy: “Onze missie is ‘Empower true education’. Wij willen kappers uit laten groeien tot kunstenaars met productonafhankelijke educatie. Voor producttrainingen kunnen zij terecht bij het merk dat ze voeren. Pivot Point heeft verschillende pijlers: research & ontwikkeling, het aanbieden van opleidingen in vaktechnieken, salonmanagement en bedrijfsvoering, én het creëren van trendcollecties.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Pivot Point geeft graag terug aan de maatschappij. Dat doen zij onder meer door:

  • Het sponsoren van wedstrijden om kappers in hun kracht te zetten.
  • Het ondersteunen van goede doelen op kappersgebied in ontwikkelingslanden.
  • Het scholen van vluchtelingen.
  • Het produceren onder gecontroleerde omstandigheden.

Duurzame oefenhoofden
Peggy: “Jongeren zijn steeds bewuster. Ze helpen graag mee aan duurzaamheid in de salon. Wij bieden bijvoorbeeld oefenhoofden die 100% recyclebaar zijn. Het gebruikte water gaat gezuiverd terug de natuur in en het ABS-materiaal waarvan de hoofden gemaakt zijn kan volledig worden afgebroken. Ook letten we op de werkomstandigheden van de arbeiders en werken er geen kinderen of gevangenen aan onze producten. Wij hopen hiermee ook andere producenten te inspireren.”

“Jongeren zijn steeds bewuster. Ze helpen graag mee aan duurzaamheid in de salon.”

Digitale leeromgeving
Vanaf het komende schooljaar maakt Pivot Point de shift naar een volledig online leeromgeving met de naam LAB: Learn About Beauty. Peggy: “Boeken blijven aanwezig voor degenen die daar gebruik van willen maken.”

Korting speciaal voor FNV MOOI-leden
Pivot Point is voordeelpartner van FNV MOOI. Als lid van FNV MOOI krijg jij daarom korting op de opleidingen én op aankopen via de webshop.

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op  link naar www.fnvmooivoordeel.nl en www.pivotpoint.nl.

Credits:
Beelden: Pivot Point International

Back To Top