skip to Main Content

FNV MOOI

Mooie voeten en
een stralende huid

Pedicure- en
gezichtsbehandeling

 

Teenslippers, sandalen, peeptoes: nog even en de voeten mogen weer gezien worden. Hoog tijd om ze ‘summer proof’ te maken met een fijne pedicurebehandeling. Beauty professional Amy Jacobs vult de behandeling aan met een gezichtsbehandeling.

Beauty by Amy Rotterdam
Amy Jacobs (23 jaar) heeft sinds 1,5 jaar een salon aan huis. Ze is medisch pedicure en allround schoonheidsspecialiste. Ook geeft ze manicurebehandelingen in haar salon in Rotterdam. Amy: “Voordat ik voor mezelf begon heb ik in twee grote schoonheidssalons gewerkt. Vaak was er weinig tijd voor klanten. Dat doe ik anders. Ik plan de klanten ruim in, zodat ik ze veel persoonlijke aandacht kan geven. In mijn schoonheidssalon ontvang ik voornamelijk vrouwen tussen de 20 en de 40 jaar. Maar ik heb ook een klant van 17 en een klant van 82 jaar.”

Amy Jacobs

SPA-pedicure
Sinds kort heeft Amy de SPA-pedicure toegevoegd aan haar aanbod. Amy: “Er was vraag naar deze behandeling, want mensen vinden het fijn om even helemaal te ontspannen. Met een medische pedicurebehandeling focus ik vooral op ‘problemen’, zoals eelt, likdoorns et cetera. Bij de SPA-behandeling kan de klant ook genieten van een voetscrub en voetmassage. De behandeling kan het hele jaar door worden gegeven, maar nu de voeten weer bijna bloot mogen, is de behandeling voor de zomer erg in trek.”

“Een nagellak of gellak kan niet worden aangebracht bij schimmelnagels of mensen met diabetes.”

Diabetesvoet
Amy: “Een nagellak of gellak kan niet worden aangebracht bij schimmelnagels of mensen met diabetes. In het eerste stadium wordt dit nog wel eens toegelaten, maar op eigen risico. Dit omdat risicopatiënten elke dag hun eigen voeten moeten controleren op wondjes et cetera. Zien zij iets over het hoofd, dan kan dit ernstige gevolgen hebben. De wond kan uiteindelijk zelfs tot een amputatie leiden.”

Tips voor de diabetesvoet

 • Gebruik een goede, medische voetcrème om de voeten te onderhouden.
 • Houd de teennagels kort, maar niet te kort i.v.m. ingroeien van de nagels. Het witte randje van de nagel mag zichtbaar zijn.
 • Vijl de hoekjes van de nagels rond, gebruik hiervoor geen schaar i.v.m. ingroeien.
 • Maak na de behandeling direct een vervolgafspraak, zodat je de voeten in de gaten kunt houden.

Stappenplan SPA-pedicure

 1. Desinfecteer de voeten met alcohol. Hiermee fris je de voeten op en verwijder je pluisjes van sokken en ander vuil.
 2. Maak de nagelomgeving schoon. Duw de nagelriemen terug, knip velletjes weg, knip de nagels en polijst de nagelplaat.
 3. Behandel eelt, likdoorns en kloven.
 4. Bij stap 4 kan er een nagellak of gellak worden aangebracht. Met een gellak genieten klanten zes tot acht weken van een mooie kleur op de teennagels.
 5. Voetscrub.
 6. Voetmassage met crème.

Trends voor de nagels
Amy: “Voor de teennagels zijn er niet heel veel trends te zien. De French pedicure blijft populair, maar ook neonkleuren en nudes doen het goed. Op de vingernagels gaan we eveneens neonkleuren en nudes zien, maar hier kun je ook meer met nail art en fadings in dezelfde kleurtoon, bijvoorbeeld van lichtroze naar felroze.”

Stappenplan gezichtsbehandeling
Amy breidt de pedicurebehandeling uit met een gezichtsbehandeling.

 1. Dep de gezichtshuid en de handen met een warm kompres. In de zomer gebruik je een lauwwarm kompres. Hierdoor kan de klant optimaal ontspannen.
 2. Reinig de huid twee keer: een keer om make-upresten te verwijderen en een keer een dieptereiniging.
 3. Scrub de huid.
 4. Stoom de huid. Dit werkt ontspannend voor de klant.
 5. Verwijder onzuiverheden, zoals mee-eters en puistjes.
 6. Breid de behandeling eventueel uit met epileren, wimpers en wenkbrauwen verven of het harsen van de bovenlip.
 7. Breng een masker aan. Tijdens het masker masseert Amy de handen met een verzorgende olie.
 8. Indien gewenst kun je nog een massage toevoegen van het gezicht, decolleté, nek en de schouders.
 9. Breng een dagverzorging en SPF aan.

Credits:
Fotograaf: Evelina Werink
Model: Elize Rebourg

Gebruik een SPF!

Amy: “Het gebruik van een SPF is heel belangrijk, maar wordt vaak vergeten. Breng elke dag een aparte SPF aan over de dagcrème. Veel dagcrèmes en make-upproducten bevatten een SPF, maar die is meestal laag en beschermt onvoldoende. Ik adviseer mijn klanten een SPF30 in de winter en een sunblock, SPF50, in de zomer, ook als ze niet in de zon gaan liggen. Als ze wel in de zon gaan liggen, zouden ze de SPF elke twee uur opnieuw aan moeten brengen.”

Back To Top