skip to Main Content

FNV MOOI

EVENEMENTEN

Skills – The finals

Op 22 maart bereikten de nationale finales van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes het hoogtepunt tijdens Skills The Finals. De winnaars:

Kappers:
🥇 – Goud – Esra van der Meer (ROC Friese Poort)
🥈 – Zilver – Sanne van Overdijk (Summa College)
🥉 – Brons – Britt Sturing (Drenthe College)

Schoonheidsspecialisten:
🥇 – Goud – Kristýna Aydinová (ROC Nijmegen)
🥈 – Zilver – Esmé Hemmes (Alfa-college)
🥉 – Brons – Lili Petrosyan (ROC van Flevoland)

FNV MOOI was er ook en had voor deze excellente leerlingen en alle andere winnaars een goed gevulde goody bag.

Coiffure Awards: HET KAPPERSGALA VAN HET JAAR

ARJAN BEVERS VAN AVANTI KAPPERS UIT HELMOND OPNIEUW UITGEROEPEN TOT BESTE KAPPER VAN NEDERLAND

Ieder jaar is het weer spannend: wie wordt de winnaar van Coiffure Award? Op 12 mei is bekend gemaakt dat Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond zich opnieuw ‘Hairdresser of the Year’ mag noemen. 95 genomineerden streden om de meest invloedrijke en vooraanstaande kappersprijs van Nederland; Bevers werd voor de tweede maal in zijn carrière als beste verkozen. Een gerenommeerde nationale en Internationale jury beloonde hem naast de hoofdprijs ook met de awards voor ‘Dameskapsels regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg’ en ‘Heren Zuid’.

Bijzondere prestatie voor ROC van Twente
Studenten van ROC van Twente hebben voor een driedubbele primeur gezorgd bij de Coiffure Awards. Alle drie de deelnemende kapsters in opleiding zijn individueel genomineerd in de categorie Young Talent, ze zijn genomineerd voor de Team Award én het is de eerste keer in de geschiedenis dat een school is genomineerd voor deze Team Award. Tot slot is één van de drie studenten (Britt) ook nog genomineerd voor de Consumer Award.
De drie deelnemers die ROC van Twente hebben vertegenwoordigd zijn Britt Wanders (19 uit Hengelo en werkzaam bij Assink Pure Identity), Jill Oude Lenferink (19 uit Hengelo, ook werkzaam bij Assink Pure Identity) en Sophie Holtkamp (19 uit Bornerbroek, werkzaam bij kapsalon KimSalabim in Bornerbroek). Britt en Sophie volgen beiden de opleiding Salonmanager en Jill volgt de opleiding Allround kapper.

De drie hebben mee gedaan aan de Coiffure Award door fotosets in te sturen die beoordeeld zijn op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie. De foto’s die zij hebben ingestuurd, zijn gemaakt door fotografe Petra Holland. Begeleidend docente Francisca Marissen bezocht de drie kapsters in hun salon om ze het fantastische nieuws te vertellen.

STERREN, SHOWS EN SPETTERENDE OPTREDENS
Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 13 Coiffure Awards uitgereikt. De presentatie lag in handen van stijl icoon Eva Jinek. De gasten werden op de rode loper muzikaal ontvangen door acteur en DJ Geza Weisz.

Bij het gala waren meerdere bekende Nederlanders aanwezig om de bekendmaking van de befaamde kappersprijzen bij te wonen. Onder andere Victoria Koblenko, Kim Kötter, Jaap Reesema, Liz Snoijink, Mari van der Ven, Catherine Keyl, Saar Koningsberger, Jody Bernal, Laura Ponticorvo, Elize, Janice Bosmans, Marijke Helwegen, Mika van Leeuwen, Bastiaan van Schaik en Teun Föhn gaven acte de présence.
FNV MOOI feliciteert alle winnaars!

DE WINNAARS
Dames regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel

Eerste plaats
kapper: Hakan Alacali
kapsalon: Blur Hairstudio
fotografie: Ivo de Kok
visagie: Mariska de Jong
styling: Kirsten Alacali
website: blurhairstudio.nl

Tweede plaats
kapper: William Drenthen
kapsalon: Kuypers Hair & Wellness
fotografie: Petra Holland
visagie: Darien Touma
styling: Annet Veerbeek
website: kuypershaarmode.nl

Derde plaats
kapper: Nicole Poede
kapsalon: Salon 23
fotografie: G+K
visagie: Yvonne Nusdorfer
styling: Lieve Gerrits
website: salon23.nl

BEAUTY TRADE SPECIAL 2019 DEED JAARBEURS BRUISEN

Beauty Trade Special van 6-8 april trok ook dit jaar weer veel professionals naar de Utrechtse Jaarbeurs. Om goede zaken te doen, maar ook om je te laten inspireren, kennis op te doen en je te laten bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen in het vak is een bezoek aan deze beurs een must.

Evenals vorig jaar was er daarom grote belangstelling voor het uitgebreide programma van lezingen, presentaties en workshops in nu maar liefst zes verschillende theaters – één van de highlights op de beurs. Veel waardering was er voor de kwaliteit van het programma en het feit dat er tips en adviezen werden aangereikt waar de bezoekers echt iets aan hadden.

Beauty Awards jubileumeditie met feestelijke gala avond

Wat was het weer een fantastisch event op 14 april in NBC Nieuwegein. De Awards worden uitgereikt aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. De genomineerden werden beoordeeld door een onafhankelijke jury van professionals uit de beautybranche op het gebied van PR, marketing, ondernemerschap, bedrijfsvoering, commercie en vaktechniek. De presentatie van de spetterende avond was ook dit jaar weer in handen van de altijd charmante Kim Kötter. Zo’n 650 bezoekers en vakgenoten waren dolenthousiast over de geslaagde avond. In totaal werden er zeven Beauty Awards uitgereikt en dit zijn de winnaars!
FNV MOOI feliciteert alle winnaars met deze MOOIe prijs!

Newcomer of the Year
Naam: Tessa Wopereis
Salon: Meer dan Mooi, Harreveld
Website: www.meer-dan-mooi.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Noord
Naam: Lianne de Haan
Salon: Boudoir City-Spa, Groningen
Website: www.boudoir-groningen.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden/Oost
Naam: Sevda Acar
Salon: Beauty Junkies, Hengelo
Website: www.beautyjunkies.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid
Naam: Jeanne van Rooij
Salon: Derma-Zone Huidinstituut, Son en Breugel
Website: www.derma-zone.nl

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West
Naam: Melissa Bak
Salon: Skin Plus, Rotterdam
Website: www.skinplus.nl

Schoonheidssalon van het jaar, klein (tot en met 1,8 fte)
Naam: Eva Gundlach
Salon: Beautiful Balance, HuidCenter, Schiedam
Website: www.beautiful-balance.nl

Schoonheidssalon van het jaar, groot (vanaf 1,8 fte)
Naam: Evelien Leijten
Salon: evelien résidence de beauté, Ulvenhout
Website: www.residencedebeaute.nl

V.l.n.r.: Kim Kötter, Jeanne van Rooij, Evelien Leijten, Sevda Acar, Lianne de Haan, Melissa Bak, Eva Gundlach en Tessa Wopereis.
Foto: Rokki Fotografie

Beauty Days Hardenberg met gratis ticket via FNV MOOI

Met de speciale kortingscode die wij voor jou als lid van FNV MOOI hebben geregeld met de organisatie, kon je maar liefst 2 gratis tickets opvragen en deze beurs op 18 en 19 mei. Het nieuwe concept van Beauty Days Hardenberg met een nieuwe look & feel én nog meer beleving op de beursvloer was ook deze editie weer een succes.

The Hair X-perience 26 en 27 mei met korting voor leden
Evenementenhal Gorinchem

Op 26 & 27 mei kon je als lid van FNV MOOI met korting naar The Hair X-perience, het alles-in-één vakevent voor de kappersbranche in Nederland. Tijdens deze beurs kon je inspiratie opdoen bij meer dan 100 verschillende merken, inkopen doen en kennismaken met de nieuwste trends en laatste technieken. Daarnaast waren er verschillende demonstraties, lezingen en spectaculaire shows te volgen en kon je kennis opdoen bij Hair Talk. Zo kon je aan niemand minder dan o.a. Floor Kleyne en Indyra van Gastel vragen stellen over hun weg naar succes.
Bekijk de foto’s op www.hair-xperience.nl.

Award uitreiking van Verkiezing Leukste Kapsalon en ZZP Kappers tijdens The Hair X-perience

Niemand minder dan Maik de Boer riep kapsalons en ZZP kappers op om zich aan te melden voor de Verkiezing van de Leukste Kapper & Kapsalon. In iedere gemeente van Nederland waren er titels te winnen in deze categorieën. De salons en ZZP kappers die zich na de online stemronde gemeentewinnaars mogen noemen werden tijdens de vakbeurs The Hair X-perience gehuldigd en gingen met Maik de Boer op de foto.

Vakjury bepaalt landelijke winnaars
Hairlounge69 uit Rijsbergen en ProHair uit Vlissingen zijn door de vakjury uitgeroepen tot de Leukste Kapper en Kapsalon van Nederland. De Creativiteit Awards werden uitgereikt door Maik de Boer en zijn gewonnen door Beauty Trend Bar uit Hoorn, Rob Jansen Haarverzorging uit Naaldwijk en R-Styling Hair & Nails uit Boornbergum.

Kijk voor de overige winnaars op www.kapperenkapsalon.nl.

FNV MOOI feliciteert alle winnaars met hun prijs!

Back To Top