skip to Main Content

FNV MOOI

Mannenbehandeling

voor gezicht, lichaam

en voeten

 

 

Lisa Kreemer

De mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid en vereist daardoor ook een andere behandeling. Lisa Kreemer gaat in op de verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid en licht een gezichts-, lichaams- en voetbehandeling uit voor mannen.

Leuke combi
Lisa Kreemer (28) zit al ruim 12 jaar in het vak. Ze is verpleegkundige en werkt parttime in het ziekenhuis. Daarnaast is ze schoonheidsspecialist, massagetherapeut, pedicure en voedingsdeskundige. Bij Studio Bellezza zet ze al haar specialismen in. Lisa: “De combinatie vind ik geweldig. In het ziekenhuis ben ik bezig met de medische kant, bij Studio Bellezza richt ik me meer op de cosmetische kant maar ook op huidverbetering en huidaandoeningen zoals acne.”

Mannen in de salon
Lisa: “Bij Studio Bellezza bestaat het klantenbestand uit zo’n 15% mannen. Dat is de afgelopen 1,5 jaar gegroeid. Ik denk dat dat komt doordat mannen zich er steeds bewuster van zijn dat hun lichaam onderhoud nodig heeft. Verder vinden drukke zakenmannen het fijn om even te ontspannen. Omdat wij zowel behandelingen en producten voor het gezicht, het lichaam, de voeten, de handen en het haar aanbieden, kunnen ze bij ons voor alles terecht. Mannen vinden het makkelijk om alles onder een dak te laten doen.”

De mannenhuid

  • De huid van mannen is vetter, omdat zij een andere hormoonhuishouding hebben.
  • Mannen hebben een dikkere huidlaag.
  • De mannenhuid heeft grovere poriën en een grotere talgproductie.
  • Mannen hebben vaak meer mee-eters rondom hun neus.

“Mannen  zijn zich er steeds bewuster van dat hun lichaam onderhoud nodig heeft.”

Gezichtsbehandeling voor mannen
Lisa: “De Quick Deep Purifying Treatment is een intensieve skin boost van 30 minuten om de mannenhuid in korte tijd op te frissen. De behandeling bestaat uit een oppervlaktereiniging en een intensieve peeling om verhoornde cellen effectief te verwijderen en lijntjes en rimpels te verminderen. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de toevoer van zuurstof en voedingstoffen verbetert en de huidvernieuwing wordt geactiveerd. Tijdens de behandeling kijk ik ook naar eventueel ingegroeide haren of irritaties bij de baard. De behandeling wordt afgesloten met een masker en een nek- en schoudermassage. Mannen kunnen de behandeling uitbreiden met een rugmassage en eventueel een pedicure.”

Wist je dat…?
Je bij een rugmassage bij mannen rekening houdt met meer spieropbouw? Ook zweten mannen meer, waardoor je minder grip kunt hebben op de spieren.

Rugmassage bij mannen
De gezichtsbehandeling is uit te breiden met een rugmassage van 15 of 30 minuten. Lisa: “Tijdens de intake bespreek ik met de man of hij liever een ontspannende of een sportmassage krijgt. Bij een sportmassage zet je meer druk op de spieren. Mannen hebben meer spieropbouw dan vrouwen en hebben daardoor meer last van knopen. De meeste mannen kiezen voor een stevige massage, waarbij die knopen worden aangepakt. Doordat mannen meer zweetklieren hebben op de rug, is het belangrijk dat je oplet of de man het niet te warm krijgt. Die warmte kan duiden op pijnlijke plekken of te stevige grepen. Als hij gaat zweten, vermindert je grip.”

Tips voor het masseren van mannen
Er zijn salons waarbij mannen niet gemasseerd worden om de vrouwelijke specialisten niet in een lastige positie te brengen. Bij Studio Bellezza gebeurt dit wel. Lisa geeft tips om vervelende situaties te voorkomen:

  • Start met een intake en vraag naar de wensen. Tijdens de intake kom je erachter of de man met zuivere bedoelingen komt.
  • Masseer bij een ontspanningsmassage alleen de rug, niet de billen en bovenbenen. Bij een rugmassage kan de man zijn broek aanhouden.
  • Wees duidelijk, sta je mannetje en neem je rol van expert in. Laat geen twijfel bestaan over eventuele ‘happy endings’.

Credit:
Model: Laurens van Heumen

Pedicure voor mannen
Na de massage kan de man de behandeling uitbreiden met een pedicure van 30 tot 45 minuten. De behandeling start met een voetenbad, vervolgens worden de voeten bekeken en behandeld. Een ontspannende massage met voetcrème sluit de behandeling af. Lisa: “De pedicurebehandeling is hetzelfde voor mannen en vrouwen, maar mannen hebben vaak wel andere ‘problemen’ dan vrouwen. Doordat mannen hun nagels slechter knippen, hebben ze eerder kans op ingegroeide nagels. Ook hebben ze meer zweetklieren onder de voeten en hebben ze vaker dan vrouwen last van voetschimmels. Dat laatste komt doordat mannen wat lakser zijn. Als een vrouw een plekje ziet onderneemt ze vaak meteen actie, een man ziet het niet of denkt ‘het komt wel goed’.

Back To Top