skip to Main Content

FNV MOOI

Geluiden uit de branche

Campagne Samen dementievriendelijk

Vanwege de vergrijzing verdubbelt het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar. Om werkenden in Nederland bewust te maken van de invloed van dementie en op de goede manier om te gaan met klanten die dementie hebben, is er een campagne gestart. Deze campagne Samen dementievriendelijk is een  initiatief van Alzheimer Nederland, Pensioenfonds PGGM en het Ministerie van VWS.

Ook in je kappers salon kun je te maken krijgen met klanten met dementie.
Speciaal voor kappers is er een training ontwikkeld: ‘Bij de kapper.’

Julie Meerveld van Samen dementievriendelijk vertelt: “We roepen kappers en haarstylisten op hun kennis over omgaan met klanten met dementie te vergroten door het volgen van een gratis online training op samendementievriendelijk.nl/injewerk.” .” In slechts 15 minuten leer je de belangrijkste signalen van dementie herkennen en hier op een goede manier mee omgaan. Want de kans dat jij in je werk te maken krijgt met dementie wordt de komende jaren alleen maar groter.

Doen dus, die gratis online training!

www.samendementievriendelijk.nl/injewerk

Müfide Hair & Spa
Uniek City Spa-concept in hartje Enschede

Meral Halaceli verovert het Twentse Enschede met haar City Spa-concept. Bijna 11 jaar geleden gooide ze het roer om en maakte ze een carrièreswitch. Bij Müfide Hair & Spa kun je terecht voor korte verwenbehandelingen en touch-ups op het gebied van haar, wellness, schoonheidsverzorging, mani- en pedicure. Ook is er een aparte eyebrowbar.

Van idee naar concept
Nadat Meral in 2006 afstudeerde ging ze aan slag bij een groot bedrijf in Amsterdam als marketingcommunicatie professional. Na 1,5 jaar was de koek op. Meral: “Ik was compleet opgebrand, had geen houvast in mijn leven. Ik besloot naar New York te gaan. In die stad leef ik op. Te midden van de chaos kom ik tot rust. Terwijl ik met mijn notitieboekje door New York liep, ontstond het idee voor de City Spa. Het idee kreeg steeds vastere vormen: van het aanbod en de bezetting tot de omzet per vierkante meter.”

Meral Halaceli

Natuurlijke behandelingen
Meral: “In de City Spa laat de klant zich in een kort tijdsbestek verwennen en heeft daarna het gevoel een halve dag of dag weg te zijn geweest. Bij een haarbehandeling in de kapsalon geniet je van een hoofdhuid- en handmassage. Alle spa-behandelingen starten met een rustgevend voetenbad. In de eyebrowbar kun je terecht voor het shapen en verven van de wenkbrauwen. Wij hebben geen sauna en zonnebank, behandelingen met laser, botox, fillers, wimperextensies en kunstproducten voor de nagels. We focussen op natuurlijke behandelingen volgens de vier elementen.”

www.mufide.nl

Ayurvedische leer
In New York bezocht Meral veel City Spa’s die volgens de ayurvedische leer en met het merk Aveda werkten. Meral: “Müfide, mijn moeder, werkt al 30 jaar met dat merk in haar salon Müfide Hair & Art in Hengelo. De keus om in mijn salon met hetzelfde merk te werken was daardoor snel gemaakt.” Meral volgde een bootcamp aan de Aveda Academy in Rotterdam om zichzelf klaar te stomen.

Voordelen City Spa

  • Full treatments in relatief kort tijdsbestek.
  • Relaxte beleving.
  • Speelt in op de huidige tijdsgeest met ‘groene’ producten en behandelingen.
  • Geschikt voor consumenten die weinig tijd hebben.

Credits:
Fotograaf Noëlle Nijhuis – Brand Me Styling Concepts

FNV MOOI bereikt akkoord verbeterde kapperscao

Leden van FNV MOOI hebben het onderhandelingsresultaat voor een verbeterde, nieuwe kapperscao goedgekeurd. Lees hier onze vorige berichtgeving met alle punten uit het onderhandelingsresultaat terug.

Op dit moment worden de teksten voor de nieuwe cao verder uitgewerkt en zal de verbeterde cao worden ingediend bij het Ministerie van SZW om algemeen verbindend te worden verklaard. Dit betekent dat er dan weer een cao ligt die door alle drie de sociale partners is ondertekend en voor alle werknemers in de branche geldt. FNV MOOI is blij met het resultaat, de verbeteringen voor jou én de passende loonsverhoging die past bij een cao van 7 maanden. Met deze cao is nu een basis gecreëerd waar op verder gebouwd kan worden naar een degelijke, lonende cao in de toekomst.

Heb je vragen of wil je meer weten over de verbeterde kapperscao? Neem dan contact met ons op via info@fnvmooi.nl of bel ons op 030-2314221.

Back To Top