skip to Main Content

FNV MOOI

Trends voor de voeten

 

Pedicure Amber Melchior licht de voetentrends voor deze zomer uit. Van mismatchende kleuren op de vinger- en teennagels tot French pedicure. Laat je inspireren!

Zichtbare resultaten
De 29-jarige Amber Melchior werkt sinds 2012 voor Beautysalon MJ Amsterdam. Ze heeft haar basisdiploma pedicure op zak en een opleiding tot schoonheidsspecialiste en visagiste afgerond. Amber: “Vooral de afwisseling tussen de vakgebieden vind ik erg leuk. Ik houd van zichtbare resultaten en dat is bij de voeten zeker het geval. Ongeacht hoe goed iemand de voeten verzorgt, na een behandeling zien ze er altijd mooier uit. Klanten lopen blijer en zelfverzekerder de deur uit. Dat geeft veel voldoening.”

Trends voetverzorging

  • Verzorgde voeten en teennagels zijn niet langer seizoensgebonden.
  • French pedicure.
  • Mismatchende kleuren op de vinger- en teennagels.
  • Biologische voetverzorging.
  • Gel-nagellak.
  • Meer mannen.

French pedicure
Amber: “In de jaren ‘80 en ‘90 was de French pedicure erg populair. Daarna werd het wat minder en nu komt het weer helemaal terug. Ook in het modebeeld zijn de jaren ‘90 goed vertegenwoordigd.”

Biologische skincare
Amber: “Consumenten worden steeds bewuster en kritischer. In de salon is er daardoor een groeiende vraag naar biologische skincare en voetverzorging. Denk aan voetenscrubs met notenschalen of andere natuurlijke ingrediënten.”

Social media
Volgens Amber spelen social media een belangrijke rol bij de trends voor de voeten. “Een aantal jaar geleden had zangeres Rihanna ineens matte nagels. Niet lang daarna waren de matte topcoats niet aan te slepen. Deze trend is vooral erg gewild voor de vingernagels, maar ook de teennagels zijn steeds vaker onderhevig aan dit soort trends.”

credits:
Petronellanitta Photography

Gel-nagellak
Zon, zee en zand ruïneren de topcoat van een gewone nagellak. Met een gel-nagellak heb je langdurige glans. Amber: “Bovendien zijn de nagels meteen droog en is de houdbaarheid langer dan met een gewone nagellak.”

Mismatchende kleuren
Zag je eerst vooral een mooie match tussen de kleur op de vingernagels en de teennagels, tegenwoordig hoeft dat niet meer, vertelt Amber. “Het is zelfs een trend om ze niet op elkaar aan te laten sluiten. Klassieke types kiezen nog steeds voor dezelfde kleurtonen, hippe types gaan massaal voor deze nieuwe trend. De mismatching trend bestaat wel vaak uit complementaire kleuren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende pastels of juist felle tinten. Naast de trends kun je je klanten adviseren op basis van de ondertoon van de huidskleur.”

Altijd mooie nagels
Niet alleen in de zomer gaan de voeten bloot. De voeten en teennagels dienen er het hele jaar door goed verzorgd uit te zien. Amber wijt dit aan de wekelijkse yogalessen op blote voeten, de saunabezoekjes, zonvakanties die het hele jaar door genomen worden en de peeptoes die gedragen worden naar bijvoorbeeld feestjes en events, ook in de winter!

Meer mannen
Of ze nu gestuurd worden door hun vrouw, een pijnlijk voetprobleem hebben of vallen in de categorie metroman, steeds meer mannen weten de weg naar de salon te vinden. Ook voor een pedicure.

Amber: “Fijn bijeffect: mannen zijn vaak loyaal en boeken direct een vervolgafspraak.”
Back To Top