skip to Main Content

FNV MOOI

Schoonheids-
behandelingen
voor de zomer

 

 

In de zomer zijn er een aantal behandelingen die de klant voorbereiden op de zomer. Schoonheidsspecialiste Sandra Ros licht ze voor je uit.

Huidverbetering
De 36-jarige Sandra Ros heeft een schoonheidssalon in Sprundel waar ze ook nagelbehandelingen aanbiedt: Beauty & Nail Care Sandra. Ze doet dit al sinds haar 18de op fulltimebasis. Haar ambitie is om het vak schoonheidsspecialiste naar een hoger niveau te tillen en bij consumenten het idee weg te nemen dat het beroep een hobby is die op een klein rommelig zolderkamertje wordt uitgevoerd. Sandra richt zich met haar salon op huidverbetering en biedt daar diverse behandelingen voor aan. Ze volgt trainingen en opleidingen, bezoekt beurzen en blijft continu op zoek naar vernieuwing en verbetering.

Drie zomer-behandelingen
De zomer is volgens Sandra het ideale moment om als schoonheidsspecialiste een aantal specifieke behandelingen aan te bieden in de salon. Ze licht er drie uit.

1. Peelings
Sandra: “Peelings bereiden de huid voor op de zomer door dode huidcellen te elimineren. Er zijn heel wat peelings die je aan kunt bieden in de salon, denk aan fruitzuur of kruiden. Een peeling geeft de huid een extra boost en een gezonde uitstraling. Met een peeling dien je wel voorzichtig te zijn; de klant moet de huid daarna goed beschermen tegen de zon, zodat ze geen last krijgt van pigmentvlekken. Mijn favoriet is de kruidenpeeling, omdat deze een diepe werking heeft en de celvernieuwing stimuleert.”

Contra-indicaties PMU

  • Diabetici.
  • Mensen die bloedverdunners gebruiken.
  • Allergieën: bij mensen met hooikoorts wordt het lastig om een eyeliner te zetten i.v.m. tranende ogen.
  • Eczeem op het gebied waar je de PMU wilt zetten.
  • Melanoom/huidkanker.

Contra-indicaties Metatherapie

  • Actieve acne.
  • Huidziekten.

Fotograaf:
Miranda Koevoets, Lightcatch

2. PMU
Sandra: “Permanente make-up is een uitkomst voor mensen die niet te veel make-up willen dragen maar wel een mooie uitstraling willen hebben. Met PMU accentueer je op een natuurlijke manier de wenkbrauwen, ogen of lippen. Je hebt geen omkijken meer naar een wenkbrauwpotlood of -poeder, eyeliner of lipstick. In mijn salon is er vooral veel vraag naar PMU voor wenkbrauwen. De ombre-techniek is een mooie techniek waarbij je een natuurlijke schaduw zet van donker naar licht.”

3. Metatherapie
Metatherapie van Dermatude combineert huidverbetering, hydratatie, anti-aging en huidherstel in één. Met een handstuk met daarop een module maak je microperforaties in de bovenste laag van de huid, waardoor je het zelfherstellend vermogen en de celvernieuwing van de huid activeert. De kop van de module is flexibel; de perforaties in de rondingen van het gezicht zijn daardoor overal even diep. Sandra: “Metatherapie zet je het beste in kuurvorm in: één behandeling per week gedurende vier weken en vervolgens één behandeling per twee weken in de daaropvolgende vier weken. De huid ziet er gezonder uit met minder fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken, en de structuur is fijner.”

Back To Top