skip to Main Content

FNV MOOI

EVENEMENTEN

Winnaars Skills Heroes 2018

In het weekend van 17 t/m 19 maart bereikten de nationale finales van Skills Heroes zijn hoogtepunt tijdens Skills The Finals en FNV MOOI was erbij! Op het vakgebied kapper mag MBO-leerling Sanne van Overdijk van ROC Tilburg zich nationaal kampioen noemen en op het vakgebied schoonheidsspecialist is dit Ivana Sneujink van ROC Midden Nederland geworden. FNV MOOI feliciteert deze excellente leerlingen en alle andere winnaars en deelnemers van harte, wat een MOOIe prestatie!

Tijdens Skills The Finals streden excellente MBO-leerlingen om de titel nationaal kampioen in zijn of haar vakgebied. Het vakgebied kapper werd door 8 leerlingen vertegenwoordigd en op het vakgebied schoonheidsspecialist streden ook 8 leerlingen om de titel. Tijdens de finale maakten de kappersfinalisten zes wedstrijdopdrachten aan de hand van het thema Back to the Future: Past (dag 1), Present (dag 2) en Future (dag 3) waarvan drie opdrachten op een vrouw en drie op een man. De finalisten op het vakgebied schoonheidsspecialist lieten aan de hand van de thema’s Happy Spring (dag 1), Believe Spring (dag 2) en Colors of Spring (dag 3) hun creativiteit en talent aan de vakjury zien.

Na drie spannende wedstrijddagen volgde zaterdagavond de ontknoping en werden tijdens een feestelijke uitreiking de winnaars gehuldigd. Naast de medailles ontvingen alle finalisten van SkillsNetherlands ook een certificaat als herinnering aan hun deelname aan het nationaal kampioenschap. Hieronder de winnaars van de vakgebieden kapper en schoonheidsspecialist:

Top 3 Kappers
Nr. 1 – Goud  – Sanne van Overdijk (ROC Tilburg)
Nr. 2 – Zilver – Naomi Woltets (Drenthe College)
Nr. 3 – Brons – Rachel Joziasse (Scalda College)

Top 3 Schoonheidsspecialisten
Nr. 1 – Goud  – Ivana Sneujink (ROC Midden Nederland)
Nr. 2 – Zilver – Manon Huiskes (Summa College)
Nr. 3 – Brons – Marieke Velthuis (ROC van Twente)

Ook in 2019 organiseren Skills Netherlands, FNV MOOI, CNV Vakmensen en Anko samen met ROC-opleidingen en particuliere opleidingen de wedstrijden Skills Heroes voor kappersleerlingen. De wedstrijdopdracht zal ook dan weer gebaseerd zijn op het kwalificatiedossier kapper.

Bron foto’s:
Fotobank Skills Heroes www.fotobank.worldskillsnetherlands.nl
Bron video:
Youtube


De Leukste én Ondernemendste ZZP Kapper van 2018 is geworden..

Tijdens de awardshow van de Verkiezing van de Leukste Kapper en Kapsalon werd Linda Prijs van By Linn door de vakjury van FNV MOOI uitgeroepen tot Leukste én Ondernemendste ZZP Kapper van 2018!

Volgens de vakjury van FNV MOOI is Linda naast vakvrouw ook een echte ondernemer en daarmee een voorbeeld voor andere ZZP Kappers. Als ambulant kapper gaat zij met haar bedrijfsauto naar haar klanten toe, werkt zij met o.a. een digitaal kassa- en klantensysteem, is ze bewust bezig met ARBO, verkoopt ze producten via haar webshop, heeft zij een duidelijke website en bereikt ze (nieuwe) klanten via verschillende online en offline kanalen. Dit alles maakte, naast een hoge waardering van het publiek en haar professionele en leuke inzending, dat de FNV MOOI vakjury niet lang hoefde na te denken over de winnaar van deze editie.

De FNV MOOI vakjury Merle Oude Lashof, Juliëtte den Ouden, Marga Patijn en Sheryl Djadoenath.

Eervolle vermeldingen waren voor runner-up Kim van Bennekom van Haarstudio Kim en Britt van Luijk van LUX by Britt, die op de derde plaats eindigde. Alle drie de winnaars ontvingen een award en een goed gevulde goodiebag van FNV MOOI. Winnares Linda Prijs ontving daarnaast een cheque voor een jaar gratis lidmaatschap!

De awardshow vond 3 juni plaats tijdens The Hair X-perience in Gorinchem. FNV MOOI feliciteert alle winnaars met het behalen van een award.

Beauty Trade Special

Rechts op de foto Manon Huiskes, 3e jaar student van het Summa College. Zij is 2e geworden bij de finale van de Skills Heroes 2018.

Werken in een groene salon
MBO College Zuid leert studenten duurzaam te werken in salon

Het Europese project Green Salon heeft als doel de manier van werken in scholen en salons veiliger en ‘groener’ te maken. Studenten en docenten van MBO College Zuid hebben voor het project samen met opleidingscentra uit Spanje, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk gewerkt aan de ontwikkeling van vijf producten: een magazine, een lessenserie, een digitale scan, een computerspel en een bordspel.

Project succesvol afgesloten met de Final Conference.
Op donderdag 22 maart vond de ‘Final Conference’ van de Green Salon bij MBO College Zuid plaats. Speciaal voor de eindconferentie waren alle Europese partners naar Amsterdam gekomen om hun eindproducten te presenteren. De opening werd afgesloten met  een mini-haarshow. De haarcreaties van de modellen waren volledig duurzaam, en gecreëerd door de studenten en docenten van het project.

Na de opening konden de genodigden verschillende workshops bijwonen over duurzaamheid. Zo waren er workshops over goede ventilatie en over het effect van water op de gezondheid. De hele middag konden de aanwezigen de informatiemarkt, waar de studenten hun eindproducten presenteerden, bezoeken. Er was veel interesse vanuit scholen voor de lessenserie die ontwikkeld is tijdens het project. Scholen kunnen het lesmateriaal gratis aanvragen via de website.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Meer informatie over het project en de eindresultaten?
Bekijk dan de website www.greensalon.eu.

Opleidingsmanager Haarverzorging, Pieter van der Bent: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bewust zijn van een duurzame en vooral veilige manier van werken in de kapsalon. Het is niet zo dat je studenten alleen de vakvaardigheden leert, maar je leert ze ook goed voor zichzelf te zorgen, om zo beroepsziektes te voorkomen.”

FNV MOOI deelt zure bommetjes uit

Ludieke cao actie:

Tijdens The Hair X-perience deelde FNV MOOI zure snoepjes uit om aandacht te vragen voor de zure bepalingen uit de kapperscao 2017 – 2019. De actie werd door veel bezoekers (en zelfs enkele werkgevers) met een lach ontvangen. Een geslaagde ludieke actie, maar wel één met een serieuze boodschap; FNV MOOI vindt dat jij een cao verdient zónder zure bijsmaak!

Ludieke actie van FNV MOOI: CAOTUS uitgedeeld tijdens presentatie Nederlandse Haarlijn

Om aandacht te vragen voor de prikkelende delen in de nieuwe cao voor kappers heeft FNV MOOI een cactus uitgedeeld tijdens de presentatie van de Nederlandse Haarlijn. Op het kaartje stond de volgende tekst:

Speciaal voor jou! Een CAOTUS. Kijk wel uit, hij mag er dan mooi en ongevaarlijk uitzien, hij heeft prikkelende delen. Veel verzorging heeft hij niet nodig, op droge en kale grond gedijt hij het best. Bij veel liefde en inzet kan er een bloemetje uit groeien, maar die kans achten wij klein, hoe hard je het ook probeert. We gaan ervanuit dat je er blij mee bent, het is tenslotte een cadeau en daar klaag je niet over. Toch..? Benieuwd naar wat FNV MOOI nog meer van de nieuwe kappers-cao vindt? Kijk dan op www.laatste.nieuws.fnvmooi.nl

FNV MOOI hoopt dat werkgevers weer willen openstaan voor de wensen van kappers want jij als hardwerkende kapper hoort niet een slechtere cao te krijgen!

Back To Top