skip to Main Content

FNV MOOI

Nageltrends

voor de zomer

 

Wat zijn de zomertrends voor de nagels op het gebied van kleur, nail art en vorm? Ayfer Hulsbergen van Ayfer Nails & Make-up Artist licht vijf trends uit.

Wedstrijdtalent
De 29-jarige Ayfer Hulsbergen zit zes jaar in het nagelvak en heeft een salon in IJhorst, Overijssel. Naast nagelstyliste is Ayfer ook visagiste en volgt ze momenteel de opleiding tot haarstyliste. Ze doet regelmatig mee aan nagelwedstrijden en heeft een aantal mooie titels op haar naam staan. Op 19 februari won ze de Valentine Competitie in Lelystad, een gelpolish-wedstrijd, en onlangs werd ze uitgeroepen tot Het Nageltalent 2018 door Menataupe Beauty Care in Barendrecht.

Vijf trends voor deze zomer

1. Kleur
Ayfer: “Dit voorjaar stond in het teken van lichte pastels, nudes en wittinten. Rood blijft elk seizoen een eyecatcher en richting de zomer komen de neonkleuren weer in trek.”

3. Vorm
“De nagels worden niet te lang gedragen; stiletto’s maken plaats voor kortere nagels en almond shapes.”

2. Mat versus glans
“Sinds een aantal jaar is een matte afwerking van de nagels populair. Dat blijft ook zo dit voorjaar. Mat mag eventueel wel afgewisseld worden met glans.”

5. French manicure
“De Babyboom-techniek is al een tijd niet weg te denken uit de salon. Dit voorjaar komt de strakkere variant, de French manicure, terug als trend.”

4. Nail art
“Vergeet deze zomer de one stroke-techniek en 3D-effecten. We gaan massaal voor simpelere nail art, zoals strepen en stippen. Ook een ombre-effect op één of meer nagels mag weer. Het Cat-eye design neemt af in populariteit.”

Back To Top