skip to Main Content

FNV MOOI

PERFECTIE
IN STILEREN

door Fiona Bouwknegt

 

Nagelexpert Fiona Bouwknegt zet haar jarenlange ervaring in om nagelstylisten de waarde van een goede basis in nagelen mee te geven én ze naar een hoger niveau te tillen. Haar passie: een nagel met de perfecte structuur.

Ervaring
Fiona Bouwknegt heeft een goedlopende nagelstudio in Meppel, is regelmatig in het buitenland voor het jureren van nagelwedstrijden en is sinds zes jaar jurylid bij het NK French manicure. Op de FNV MOOIDag liet Fiona zien hoe je een nagenoeg perfecte acrylnagel stileert met je penseel.

Perfecte salon-kunstnagel
Fiona: “Het doel van de Look & Learn op de FNV MOOIDag was om nagelstylisten te inspireren weer te streven naar die perfecte salonnagel. De komst van gelpolish heeft de markt opengebroken; er zijn steeds meer aanbieders van gelpolish-behandelingen. Andere beautyprofessionals zoals schoonheidsspecialisten of kappers bieden het nu ook aan. Door deze ontwikkeling ligt de drang bij nagelstylisten naar het creëren van die perfecte salon-kunstnagel een beetje stil. Tijd om daar verandering in te brengen!”

Fiona Bouwknegt
Fotograaf: Anne Weidinger Fotografie

Traditional French manicure
Tijdens de Look & Learn liet Fiona een acrylapplicatie French manicure zien en behandelde ze vijltechnieken voor de perfecte afwerking. Fiona: “Je kunt de acryl met je penseel zo stileren, dat er nauwelijks vijlwerk bij komt kijken. Zelfs zonder vijlwerk kun je een mooi egaal oppervlak realiseren, zonder hobbels en bobbels. Minder vijlwerk heeft bovendien veel voordelen.”

Tip
Fiona: “Helaas zie ik steeds minder nagelstylisten op de wedstrijdvloer. Door aan wedstrijden mee te doen, kun je je ontwikkelen in je vak.”

Voordelen van weinig vijlwerk volgens Fiona

  • Tijdwinst.
  • Minder kans op hittereactie, dus prettiger
    voor de klant.
  • Minder kans op lifting.
  • Kostenbesparend, want je hebt minder
    product nodig.

Voordelen wedstrijddeelname

  • Je wordt sneller en beter in je salonwerk, omdat je op een andere manier heel nauwkeurig kijkt naar de nagel die je maakt.
  • Je onderscheidt je van je concullega’s en het is goede reclame voor je salon.

MOOI Academie
Wil jij van Fiona leren hoe je de perfecte salon-kunstnagel stileert en wil je vijltechnieken leren voor de perfecte afwerking? Schrijf je in voor de training aan de MOOI Academie die wordt gehouden bij BeautyXL in Best. Fiona neemt je mee in de basis, behandelt verschillende shapes en salon­stijlen en maakt ruim tijd voor troubleshooting.
Kijk voor meer informatie op fnvmooi.nl/fnv-mooi-academie of op wyonanailstyling.nl

Back To Top