skip to Main Content

FNV MOOI

Krullen en
trendmake-up

 

Mari van de Ven toonde zijn skills op haar- en make-upgebied tijdens een Look & Learn op de FNV MOOIDag. Inspirerend en leerzaam!

Krullen
Mari: “De jaren ’90 krul is terug. Prep het haar zorgvuldig, zodat de coupe lang houdbaar wordt. Gebruik in nat haar eerst een föhnlotion en vervolgens een heat protector om het haar hittebestendig te maken. Tijdens de MOOIDag had ik een model met supersteil haar. Voor haar lokken heb ik een krultang gebruikt die grof is aan de aanzet en smaller toeloopt. Hiermee maak je in eerste instantie prachtige grove krullen. Zodra je het haar uitborstelt, ontstaat er een wavy effect. Als finishing touch gebruik je bijvoorbeeld een poeder, waardoor de coupe langdurig blijft zitten en volume krijgt.”

Mari van de Ven

Fotograaf: Moon Jansen

Do’s krullencoupe

  • Prep het haar.
  • Bescherm het haar tegen hitte van stylingapparaten.
  • Kies de juiste krultang voor het haartype en voor de krul die je wilt maken.
  • Finish het haar.

“Kijk voordat je begint altijd goed naar de gezichtsvorm en welke accenten je wilt leggen, maar ook naar de kleur van de huid, de ogen en het haar.”

Trendmake-up
Mari: “Kijk voordat je begint altijd goed naar de gezichtsvorm en welke accenten je wilt leggen, maar ook naar de kleur van de huid, de ogen en het haar. Start met een foundation die matcht met de huidteint en camoufleer oneffenheden. Door te contouren en highlights aan te brengen, geef je het gezicht vorm. Vul vervolgens met een creamy potlood het volledige oog in en breng losse glitters aan. Met een glansproduct fixeer je de glitters. Gebruik hiervoor een synthetisch kwastje, want daar hecht het product beter aan dan aan een kwastje met echte haren. Voorzie de wimpers van mascara en houd de mond naturel. Ik kies voor een matte lipstick, omdat dit mooi combineert met de glans op de ogen. Et voilà: een glamour trend­make-up met een edge voor de feestdagen.”

Learn from the best
Op maandagavond 4 november geeft Mari in Het Haaratelier in Den Bosch de Masterclasses ‘Hands on met Mari’, waarvoor jij je in kunt schrijven. Je leert het haar te stylen en brengt een full face make-up aan naar de laatste trends op een zelf meegebracht model.
Deze training geeft een voorproefje wat je allemaal leert aan de Mari Academy. Als lid van FNV MOOI krijg je ook korting op deze opleiding, zie ook MOOI Lijfstijl nummer 3 van dit jaar op pagina 12 en 13 of kijk op fnvmooi.nl/fnv-mooi-academie of op haarateliermari.nl en mariacademy.nl

Make-uptip
Mari: “Een rode mond tijdens de feestdagen doet het ook altijd goed!”

Back To Top