skip to Main Content

FNV MOOI

Oosterse
Beauty Secrets

 

Stress staat met stip op nummer één als oorzaak van veel klachten in de huidige maatschappij. De druk om continu te moeten presteren breekt veel mensen op. Nek-, schouder- en rugklachten zijn het vervelende gevolg. Mieke Roovers benadert deze stressklachten vanuit de Oosterse filosofie: TCM.

Westers versus Oosters
Mieke Roovers ging tijdens de Look & Learn op de FNV MOOIDag in op Oosterse Beauty Secrets. Mieke: “In het Westen pakken we ziektes over het algemeen pas aan als ze er al zijn. In het Oosten gaan ze hier preventief mee om. Het lichaam wordt gezien als een grote energiebron, waarbij de energie in balans moet worden gehouden en moet doorstromen om ziektes te voorkomen.”

Mieke Roovers

Voordelen TCM

 • Werkt preventief op ziektes.
 • Werkt stressverlagend.
 • Verbindt hart, hoofd en lichaam.
 • Werkt op de bloedcirculatie, het lymfevatenstelsel en het energetische meridianenstelsel met de acupunctuurpunten.

Stress
Stress slaat zich in de meeste gevallen als eerste op in nek, schouders en rug. Mieke: “Met behulp van de Oosterse ontspanningsmassage los je de opgeslagen stress en energieblokkades in het lichaam op en ga je preventief te werk om verdere gezondheidsklachten te voorkomen. Deze filosofie heet TCM: Traditional Chinese Medicine. De ontspanningsmassage kun je zowel toepassen op het lichaam als het gezicht. Je werkt hierbij op de drukpunten en de energiepunten, de meridianen. Op de rug bevinden zich bijvoorbeeld de back shu-punten. Deze punten staan in directe verbinding met specifieke organen. Zodra je deze punten behandelt, beïnvloed je de werking van de organen én de emoties die aan de energie van de organen zijn gekoppeld. De energie gaat weer stromen en blokkades worden geconstateerd en opgeheven.”

Schoonheidsspecialisten en kappers
Mieke: “Schoonheidsspecialisten hebben aanleg en gevoel voor een goede omgang met mensen. Ze bevinden zich met hun beroep in de ontspanningshoek, terwijl ze tegelijkertijd ook de huid verbeteren. Huidverbetering start van binnenuit. Daarom zijn schoonheidsspecialisten de ideale kandidaten om hun klanten te begeleiden naar een gezondere lifestyle, meer ontspanning en een mooiere huid. Ze kunnen in de salon behandelingen toepassen die preventief werken tegen ziektes en waardoor de energie weer gaat stromen. Ook kunnen ze hun klanten tips meegeven om thuis door te voeren op het gebied van ontspanning, eten, supplementen, voldoende slaap, beweging et cetera. Met de Oosterse ontspanningsmassage kun je ook het hoofd masseren met speciale grepen tegen hoofdpijn. Interessant voor schoonheidsspecialisten, maar zeker ook voor kappers!”

De drie-eenheid volgens de Oosterse filosofie

 • Hart
 • Hoofd
 • Buik

Gezichts- en rugmassage

 • Massage op fysiek en energetisch niveau voor een diepere therapeutische werking.
 • Stimuleren van de drukpunten.
 • Bevorderen van de energiestromen.
 • Opheffen van de energieblokkades.
 • Activeren en aanvullen van de positieve energie.

Energie aanvullen
Mieke: “Zodra blokkades, spanningen en stress weg zijn gehaald, kan iemand zich leeg voelen. Daarom moet de positieve energie weer worden aangevuld. Dit doe je met behulp van technieken die  de drukpunten activeren.”

Hart, hoofd en lichaam
Volgens Mieke is hét Oosterse beautygeheim dat je moet beseffen dat hart, hoofd en lichaam een drie-eenheid is, alle onderdelen werken samen. Mieke: “Waar voed je je hart mee? Waar word je blij van? Heb je vooral negatieve of positieve gedachten? Als iemand van binnenuit straalt, straalt de huid mee. Het is essentieel je hart en je hoofd op de goede manier te voeden, niet alleen je buik. Alle drie de bronnen zijn even belangrijk. Ook in het Westen wordt die filosofie steeds meer toegepast, met mindfulness, yoga et cetera. Iemand die chagrijnig is meet bijvoorbeeld een totaal ander bio-magnetisch veld dan iemand die heel blij is. Wanneer je chagrijnig bent wordt er 200 Hz gemeten en wanneer je je goed voelt wordt er 200 KHz gemeten. Probeer zo veel mogelijk van het moment te genieten! Voed je hart met dingen die je inspireren, mooie muziek, een goed boek of bijvoorbeeld een wandeling in de natuur.”

Landkaart
Mieke: “Het gezicht is voor de schoonheidsspecialiste als het ware een landkaart van de lichaamsenergieën. Je ziet aan het gezicht welke energieën uitgeput zijn, waar de blokkades zitten en waar de energie dus niet stroomt. Wallen betekenen dat de levensenergie is aangetast en de nierenergie is uitgeput. Een neus met een donkerrood puntje duidt vaak op een verzwakt hart. De tong geeft ook ontzettend veel informatie over het hele lichaam en over hoe iemand zich voelt. Met behulp van massages versterk je de energie. Een massage van de back-shu-punten op de rug ontspant en versterkt de organen.”

MOOI Academie
Wil jij alles leren over TCM en de Oosterse ontspanningsmassage? Je kunt je aan de MOOI Academie inschrijven voor twee trainingen van Mieke Roovers: Oosterse Beauty Secrets en Oosterse ontspanningsmassage. Mieke: “De ene training vult de andere training aan. Ik adviseer je om allebei de trainingen te volgen voor een mooi totaalpakket.”

Kijk voor meer informatie op fnvmooi.nl/fnv-mooi-academie of op toplife.nu

Back To Top