skip to Main Content

FNV MOOI

DE TAAL
VAN KLEUR

door Jannie Boer

 

Kleurexpert Jannie Boer nam je op de FNV MOOIDag mee in de wonderlijke wereld van kleur. Je favoriete kleur, de kleuren die je veel draagt, de kleuren die je verafschuwt: ze zeggen allemaal iets over jou. Hoe laat jij kleuren voor je werken?

Jannie Boer

Turquoise en kastanjebruin
Jannie: “Stel, je favoriete kleur is turquoise. Turquoise is een waterkleur die staat voor creativiteit en innovatie. Je helpt anderen graag en vindt verbinding en interactie belangrijk, je bent flexibel en hebt idealen; je maakt de wereld graag een beetje mooier. De uitdagingen die bij turquoise horen zijn dat je veel ideeën hebt en veel in je hoofd zit. De balanskleur die hierbij hoort is kastanjebruin. Die kleur zorgt ervoor dat je niet alleen maar in je hoofd zit, maar dat er ook daadwerkelijk dingen gebeuren.”

Eigen systeem
Jannie ontwikkelde samen met collega Pauline van der Veeken een unieke methodiek: Personal Power Plus. Met 40 kleuren die jouw grootste kracht en diepste drijfveren vertegenwoordigen. Tijdens de Look & Learn mochten alle aanwezigen bij binnenkomst een kleurhartje pakken met hun favoriete kleur. Jannie: “Iedereen heeft een favoriete kleur en kleuren waar je een natuurlijke aversie tegen hebt. Die kleuren zeggen heel veel over je, want kleur is energie en bevat een emotie.”

De betekenis van je haarkleur

  • Blond: mensenmens, gevoelig, neemt alles mee naar huis.
  • Brunettes: diepgaand, kat uit de boom kijken, eerst denken, dan doen.
  • Zwartharig; krachtig en een natuurlijke buffer voor alles wat er op ze afkomt.
  • Roodharigen: creatief, enthousiast, out-of-the-box, eigen manier.

Haar
Jannie: “Of je haar nu geverfd is of niet, je haarkleur zegt iets over wie je bent en wat je uit wilt stralen. Je kunt de kleur die je kracht geeft, je favoriete kleur, en je balanskleur verwerken in je haar, zodat je de juiste energie uitstraalt en fijne mensen aantrekt. Dat doe je bijvoorbeeld met een lok of extension in jouw kleuren. Je kunt de kleuren ook verwerken in je sieraden, make-up of nagels. Draag de kleuren op je huid voor het meeste effect.”

Tip
Jannie en Pauline schreven samen het boek ‘Krijg toch allemaal de kleuren – hoe je krachtig uit de verf komt’.

 

MOOI Academie
Ben jij benieuwd welke kleuren jou in je kracht zetten? Schrijf je in voor de training via de MOOI Academie!

Kijk voor meer informatie op fnvmooi.nl/fnv-mooi-academie of op kijkopkleur.nl

Back To Top